В Олександрівці обговорили дитяче харчування

01 Березня 2024, 20:19
Під час моніторингового обстеження харчоблоку 636
Під час моніторингового обстеження харчоблоку

На базі комунального закладу «Олександрівський ліцей №2» проведено семінар з питань організації харчування дітей. Участь у ньому взяли керівники та працівники місцевих закладів освіти, представники Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Таке повідомлення розміщене на сторінці Олександрівської селищної ради у Фейсбуці.  

Зазначається, що начальник відділу освіти Олександрівської селищної ради Валентина Сокол інформувала присутніх про харчування дітей в громаді. Зокрема,розповіла, що гарячим харчування в закладах загальної середньої освіти охоплено 2119 учнів, що становить 75% від загальної кількості, з них 1073 учнів початкових класів та 426 учнів 5-11 класів (пільгові категорії) харчуються безкоштовно. 620 здобувачів освіти 5-11 класів харчуються за кошти батьків.

Начальник Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Віктор Заброда проінформував про зміни в законодавстві про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Юлія Івановська ознайомила із порядком організації харчування в закладах освіти. Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тамара Третяк довела вимоги до складання примірного чотиритижневого сезонного меню. Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сергій Осипенко проінформував про дотримання процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

«Крім цього, представники Держпродспоживслужби та відділу освіти здійснили моніторингове обстеження харчоблоків КЗ «Олександрівський ліцей №1» та КЗ «Олександрівський ліцей №2», – зазначається у повідомленні.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024